Home > Opleidingen > Bacheloropleiding > Wijsbegeerte > Inhoud van de studie

Inhoud van de studie

De bacheloropleiding Wijsbegeerte duurt drie jaar. Je doorloopt het vakinhoudelijke programma en je leert analyse- en argumentatietechnieken en wetenschappelijke papers schrijven. Natuurlijk lees je ook werken van grote filosofen zoals Plato, Kant, Heidegger, Wittgenstein, Quine en Irigaray.

Inhoudelijke informatie over de vakken lees je in de studiegids.

Eerste jaar

In het eerste jaar volg je basiscursussen uit de drie aandachtsgebieden, de zogenoemde secties: historische, theoretische, en praktische filosofie. Hierdoor krijg je een overzicht van de geschiedenis van de filosofie, maak je kennis met theorie├źn rondom de meest fundamentele vragen uit de filosofie, en je analyseert het menselijk handelen in historische, sociale, culturele en politieke, veranderlijke omstandigheden.

Tweede jaar

In het tweede jaar volg je nog twee basiscursussen: wetenschapsfilosofie, en philosophy and Islam. Daarna verdiep je je kennis. In de tekstcolleges lees je samen met een docent teksten die fundamenteel zijn voor een wijsgerige discipline. Daarnaast volg je specialisatiecolleges binnen een van de drie secties zoals hierboven beschreven.

Derde jaar

In het derde jaar kies je een specialisatie; een hoofdvak waarin je afstudeert binnen een van de drie wijsbegeertesecties zoals hierboven beschreven.

Verder volg je de vakwetenschappelijke minor, waardoor je je verdiept in een wetenschap naar keuze, van een andere faculteit in binnen- of buitenland.

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam

spamfuik@vu.nl